Naredila sem spletno stran s katero zaslužim vsaj 300 € na mesec

Moje ime je Petra Škarja. Do pred približno enega leta sem o internetu in spletnih straneh vedela bolj malo.

Konec leta 2010 sem se udeležila delavnice, ki jo je organiziralo podjetje Gorec d.o.o. iz Trebnjega. Na delavnici so mi Tomaž Gorec in ostali v podjetju pomagali pri izdelavi spletne strani na temo montažne hiše. Spletno stran sem optimizirala na ključne besede montažne hiše, hiše na ključ, lesene hiše,…

Na delavnici, ki je potekala samo en dan, sem dobila zelo dobro osnovno znanje, ki pa mi ni zadoščalo, da bi svojo spletno stran pripeljala visoko na Googlu. Iz navedenega razloga sem se dogovorila še za dodatne termine učenja, kjer sem se naučila vse o optimizaciji spletnih strani.

Danes se lahko pohvalim, da moja stran na Googlu zaseda top pozicije za ključne besede, pri katerih obstaja kar velika konkurenca.

Moja spletna stran na Googlu zaseda naslednje pozicije:

– montažne hiše 3. mesto
– hiše na ključ 1. mesto
– lesene hiše 5. mesto

Ker je stran dobro uvrščena in ima veliko obiska (potencialni kupci montažnih hiš), mi ni težko dobiti oglaševalce, ki bi oglaševali na moji strani. S stranjo mesečno zaslužim najmanj 300 €. Rekorden znesek, ki sem ga zaslužila pa je bil več kot 700 €.

Če bi se malo bolj aktivno ukvarjala s trženjem, bi lahko zaslužila bistveno več, saj ima stran zaradi dobrih uvrstitev velik potencial.

Izobraževanje